miércoles, 10 de julio de 2013

VIP XTREM

Bones !!!

Aquest dissabte dia 6 de juliol es van desplaçar en Jordi, en Jonatan i un amic del Team Nou Espai, l'Oriol Dalmau, a la localitat de Vimbodí amb motiu de la IV edició de la VIP XTREM. Aquest any hi participaven 658 corredors i constava de 128 km i 3640 metres de desnivell positiu acumulat. A més, aquest any feia molta calor per acabar de fer-ho més dur, arribant a marcar 40ºC al termòmetre en alguns punts del circuït. El recorregut s'extenia pel Parc Natural de les Muntanyes de Prades: sortint desde Vimbodí cap a Poblet i pujant per la Pena, per tot seguit baixar les Fargues en direcció al Castell de Riudabella i tornar a pujar per les Mines; nou descens gairebé fins a Vallclara i després pujada de nou fins al Tossal de la Baltasana però passant per Vilanova de Prades; una volteta per dalt i agafant la pista que baixa fins la Febró per a pujar novament cap la Mussara; després tot avall fins a l'Aixàviga, amunt cap a Mont-ral i encara falta un baixa-puja fins a Farena. La gran pujada de la Bartra conduïa als corredors fins als Plans de Sant Joan, en direcció a Montblanc per finalitzar amb un puja-baixa a la Font del Deport i ja finalitzar la meta a Vimbodí.
Cal dir que el circuït era més espectacular que l’any anterior i, que amb tants quilòmetres, es va trobar tot tipus de terreny però, en general, predominava la terra solta.

A les 7 del matí es donava el tret de sortida. Des d'un bon començament es va crear un grup al capdavant, en el que es trobaven en Jordi i en Jonatan, però en Jonatan va baixar el ritme i es va despenjar. A partir d’aquí, a cada pujada el grup s'anava reduint, fins que a la Febró només en quedaven tres, un d’ells el Jordi. A la pujada de la Bartra, el Diego va fer un canvi de ritme i es va escapar del grupet, però a l'última pujada just al passar per Montblanc, el Joan també va provar d'escapar-se aconseguint fins i tot avançar al Diego. El Jordi finalment va entrar en una molt bona 3ª posició.
Pel que fa al Jonatan, va decidir controlar la situació fent una cursa de menys a més intensitat, aconseguint una millora progressiva des de la 25a posició del primer parcial fins a la definitiva 12a posició a meta.
L’Oriol tenia com a meta personal acabar la VipXtrem ja que no es fàcil aconseguir-ho. Desprès de l'esforç i el patiment, va aconseguir entrar en la 235a posició. Des d’aquí volem felicitar tant als corredors com a l’organització, pel treball que comporta fer una cursa d’aquestes magnituds, i animem a que continuïn fent-ho.