jueves, 4 de abril de 2013

VOLCAT 2013

Hola de nou!

Aquest últim cap de setmana el Team Nou Espai s’ha donat a conèixer per noves terres participant en la Volcat 2013, una coneguda cursa que es va disputar en 3 etapes entre corredors d’àmbit internacional, com el campió del món de BTT marató (Ilias Periklis), i també personalitats conegudes en el món del motor sobre rodes, com en Marc Coma i en Carles Checa. En la modalitat Pro Open (3 etapes) hi van participar més de 300 corredors.

El primer dia es va realitzar l’etapa Igualada-Manresa (60km, desnivell de 1600m) amb una sortida neutralitzada on es creuaven gairebé  500 corredors, tenint en compte que també hi havia els participants de la modalitat Popular (només 1 etapa). L’inici es caracteritzava per una llarga pujada de 20km que va permetre als nostres corredors col·locar-se en un grup del seu nivell per a mantenir posicions durant els següents quilòmetres on ja destacaven més les trialeres. Tot i el gran esforç, s’ha de dir que en Jordi i en Jonatan van reservar-se forces per a l’etapa reina del segon dia. En la classificació ProOpen, en Jordi es va col·locar en la 8a posició Master-30 (30 ordre arivada), mentre que en Jonatan que corria en categoria Èlit va obtenir la 42a posició (110 ordre arivada) tot i que a 10km de meta va patir una caiguda que li va ocasionar un petit desperfecte a la seva BTT.

La segona etapa Manresa-Cardona (75km, desnivell de 2200m), coneguda com l’etapa reina de la cursa, mostrava la seva cara més dura amb les pujades picades entre el kms 20-40 on es coronava la muntanya i s’iniciava un descens molt pedregós. Encara que era un tram amb molta facilitat de punxar roda, s’ha de dir que els nostres corredors no van patir cap problema mecànic en tota la cursa. Després del desgast físic acumulat, en arribar al quilòmetre 60 apareixia de nou un llarg ascens fins a Cardona que requeria haver mantingut una reserva per arribar bé. En Jordi Garrido es va col·locar en 9a posició Master-30 (37 ordre arivada) i en Jonatan Larrosa va aconseguir la 40a posició Èlit (122 ordre arivada).

Finalment la última etapa, Sant Llorenç de Morunys – La Coma (36km, desnivell de 1700m), va ser el remat definitiu per als corredors de les 3 etapes. Es tractava d’un circuit puja-baixa continuat amb pujades per pista de fins al 32% inclinació i baixades tècniques per trialeres, amb unes vistes panoràmiques fantàstiques des dels 1400m altitud. Es requeria un bon estat físic per estar al 100%, però malauradament el nostre corredor Jordi no va poder finalitzar l’etapa per problemes gastrointestinals i va abandonar el circuit en el km 20. En Jonatan va entregar tot el que li quedava per arribar a meta en la 39a posició Èlit (107 ordre arivada) i, així, finalitzar la Volcat 2013 en la 34a posició Èlit amb un total de 10 hores, 17 minuts i 47 segons.

El pòdium Volcat 2013 se’l van endur T.J.Oliveira (Bicis Esteve, 1r), A.Medvdev (Team Full Dynamix, 2n) i  J.P.Trujillo (Wild Wolf Trek Pro Racing, 3r) en categoria masculina. Anna Villar (Tomas Belles-Cannondale) va ser la guanyadora en categoria fèmina.

Una experiència diferent i molt interessant pels nostres corredors. Ara toca recuperar-se i a seguir endavant pel pròxim repte.