domingo, 28 de abril de 2013

MARATÓ DELS MONEGROS

HOLA!!

Aquest dissabte 27 d'Abril a Sariñena (Aragó), s'ha dut a terme la edició 12+1 de la Marató dels Monegros. Consistia en dos recorreguts: un de 77km, i l'altre de 115km amb 1500m de desnivell acumulat. Cal destacar que, tot i el mal temps previst i que dues hores abans encara plovia, hi havia 5200 inscrits!! Tots ells repartits en els dos recorreguts. Al recorregut llarg, en el que va participar en Jonatan, van prendre part 3633 corredors.

El circuït típic dels Monegros consta de pista ampla i quilòmetres, però aquest any hi havia trams amb força fang alternats amb trams secs i, sobretot, el protagonista de tot el recorregut que va ser el vent. Pel que fa la sortida del recorregut de 115km, cal remarcar que els 1000 primers classificats de l'any passat tenien la graella reservada, fet que va col·locar al nostre corredor més enllà dels 1500 primers. A les 13.30h es donava la sortida i, des que va sonar el tret de sortida fins que en Jonatan va poder arrancar van passar 3 minuts bons, lo que va fer que comencés amb un ritme bastant alt per aconseguir anar avançant grups sencers fins aproximadament el km 50 quan va agafar a un grup que ja portava un ritme més fort i això li va permetre agafar aire del desgast que havia fet fins allí. Es trobava entre els 40-50 primers i, tot fent relleus i anar menjant i hidratant-se una mica, van fer cap al km 70 a gairebé 200m del grup de 20 corredors que estaven davant. Va ser llavors quan en Jonatan, juntament amb dos corredors més, van ficar-se al cap davant del grup per intentar atrapar-los, però al no col·laborar més gent se'ls van escapar de nou. Ja de cara als últims quilòmetres, un toll molt gran de fang va fragmentar el grup, ja que només alguns van ser més cautes i van disminuir la velocitat per a evitar possibles averies, tenint en compte que la bici estava molt plena de fang i xisclava molt la cadena. En Jonatan va fer bona jugada i va aprofitar per escapar-se donant-ho tot per finalment arribar en 35à posició general i 8è de la seva categoria,amb un temps final de 4 hores 6 minuts, i una velocitat mitjana de 27,49 km/h.